06 Julai 2009

Bermulanya Praktikum...

Gambar ni diambil masa melapor diri pagi tadi. Sementara pihak pentadbir ada. Depan bilik Guru Besar.

Hari ni aku dan rakan-rakan KSPK Prasekolah mula praktikum di sekolah masing-masing. Aku praktikum di SK Kebangsaan Bandar Tun Hussein Onn 2. Partnerku, Abg Li. Dia dah 2 thn berpengalaman mengajar prasekolah sementara aku baru setahun jagung. Tapi, tak mengapa. At least we try our best. Selama 6 minggu berpraktikum, bermacam tugasan yang diberi. Selain daripada portfolio dan jurnal yang terpaksa disiapkan. Antaranya Kajian Kes, Project Based Learning, Instrumen Penilaian terhadap kanak-kanak prasekolah.

1 ulasan:

hazad muhammad berkata...

blog saya ni lama dah tak update.susah nak dapat line internet kat pedalaman ni.baru-baru ni baru ade schoolnet.oklah dapat tau dunia luar.saya mmg blaja seni di uitm tapi skrg kena ajar b.i.sedih gak tak dapat nak ajar seni kat budak-budak ni.