21 Oktober 2009
Dari kiri: Kak Mala, Kak Ita Ngah, Aku dan Kak Liza
Pada hari tu, menu kami ialah soto, trifle dan koktel. Aku selaku chef soto, Kak Liza chef trifle dan Kak Mala chef koktel. Kami diberikan selama 2 jam untuk menyediakan masakan tersebut. Bermula dari jam 8:30 pagi-10:30 pagi.
Persediaan untuk membuat soto.
Penyediaan tempat menghidang. Kedudukan pinggan, sudu, napkin, alas tempat makan semuanya mengikut spesifikasi sukatan pelajaran Kemahiran Hidup. Menu yang disediakan ala Timur manakala gaya persembahan ala Barat.
Hasil persembahan masakan kumpulan 3.
Hasil Persembahan masakan kumpulan Kak Mazlah
Hasil persembahan masakan Kumpulan Kak Tun
Hasil Persembahan Masakan Kumpulan Noni
Para hakim mengadili masakan. Memuji keenakan soto yang dimasak. Heheh
Bergambar bersama Pn. Che Mah dan Pn Halimah selaku hakim.
Dari Kiri: Mr. Chin, Kak Ita Ngah, Kak Liza, Aku dan Kak Mala
Dari Belakang: Kak Ros, Kak Lia dan Aku
Para pensyarah menjamu selera. Menikmati hidangan daripada setiap kumpulan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan